HTML

paulcoachwadefegyencedzes

Friss topikok

Címkék

Fegyencedzés alapok 3.hét/5.edzésnap

2013.01.06. 12:42 fegyencedzés

Fegyencedzés.jpg

 

 

2012. december 17. hétfő

 

Akkor, amint ígértem nektek, a mai napon én már szintet fogok lépni. Ez nem jelenti azt, hogy nektek is kötelező a szintlépés. Ha még nem érzed, hogy minden gyakorlatból meg tudod csinálni a maximum ismétlésszámot szabályosan, akkor nem léphetsz tovább. Maradj az előző edzésszinteknél.
A gyakorlatok célja nem az, hogy a fekvőtámaszból már egy kézzel nyomsz haladó szinten, de a lábemelésből még mindig csak a középhaladó térdfelhúzásnál tartasz. A gyakorlatoknál úgy kell betartani a szintlépést, hogy a testrészeid lehetőség szerint együtt tudjanak fejlődni.

 

Fekvőtámasz:

2.lépés: Fekvőtámasz előredőlve (Kezdőszint)

 fekvotamasz eloredolve.jpg
Láthatjátok, hogy tulajdonképpen nincs is szükség másra, csak egy kb. derék magasságig érő asztalra, amit jó ha a falnak tudsz támasztani. Nézd meg, hogy hogyan fogja az asztal szélét, és a lába milyen messze van az asztaltól, továbbá nézd meg, hogy a melle érinti az asztalt, illetve a teste egyenes, és a sarka a nyomás pillanatában nem érinti a talajt! Számomra már maga a kezdő pozíció pontos "belövése" is probléma volt itthon. A lentiekben mellékelem a képet az én asztalomról és annak elhelyezéséről.

asztal.jpg

Azt hiszem ez sem egy túl nagy asztal, de hát a célnak megfelel. :)
Akkor most már csapjunk bele az edzésbe:

Bemelegítés:
 

2x25 ismétlés (a "Fekvőtámasz falnál" múlt heti edzésből)
3x50 ismétlés (a "Fekvőtámasz falnál" múlt heti edzésből)

Én azért csináltam így, mert nagyon könnyű lett volna és szerintem semmit nem ért volna, ha csak második lépés kezdő szintjét (Fekvőtámasz előredőlve) 1x10-es ismétlését csinálom meg.
 
Gyakorlat:
 

1x10 ismétlés (itt már azt a gyakorlatot hajtottam végre, ami fenti képen szerepel [és nem asztalra gondolok :D :D] )

Lábemelés-hasizom:

2. lépés: Térdemelés fekvésben (Kezdő szint):

 

labemeles-hasizom2.jpg


A képen jól látható a kiinduló helyzet, de itt is el kell mondjam, hogy a kiinduló helyzetben a sarkak 4-5 cm-rel a föld felett helyezkednek el, kezek szorosan a test mellett tenyérrel lefelé, a hátadat próbáld meg végig a talajon tartani, ha nem tartod ott, akkor az edzés végére megfájdulhat a derekad.

 

Bemelegítés:
 

2x25 ismétlés (a "Térd felhúzás" előző heti edzésből)
3x40 ismétlés (a "Térd felhúzás" előző heti edzéből)

Gyakorlat:
 

1x10 ismétlés (2.lépés "Térdemelés fekvésben" nevű gyakorlatból)

 

Utószó:

Ezt  a gyakorlatot nagyon-nagyon meg fogod érezni a későbbiekben. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az ember, azért mert csak egy héten kétszer edz, akkor nem fejlődik semmit sem. Dehogynem! Épp akkor fejlődsz a legtöbbet, mikor a szervezeted pihen. A későbbiekben még fogok beszélni majd a folyadék pótlás fontosságáról és rendszerességéről. Továbbá a helyes táplálkozási szokások kialakításáról, amit jelenleg még én is tanulok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paulcoachwadefegyencedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr305000871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása