HTML

paulcoachwadefegyencedzes

Friss topikok

Címkék

Fegyencedzés alapok 8. hét/15. edzésnap

2013.01.21. 20:31 fegyencedzés

Fegyencedzés.jpg

2013.január 21. hétfő

 

A mai napon végre megszakadt az állandó ismétlés az edzéseknek, de mikor már azt hittem, hogy szerény személyem végre egy kicsit fellélegezhet, akkor rájöttem, hogy ez nem könnyebb, hanem egyre csak nehezebb lesz! Mily meglepő felfedezés! :D
Már egy előző bejegyzésben kifejtettem, hogy én milyen elvek szerint építem fel az edzést, így ehhez alkalmazkodva állítottam össze megint a mai programot. Bemelegítésként a 2. lépés utolsó (haladó) 3x40-es sorozatát használtam fel, majd pedig a főgyakorlatnak már a 3. lépés (kezdő) szintjét az 1x10-et. Ennek értelmében fogom most bemutatni, hogy milyen edzést is csináltam ma.
 
 

Fekvőtámasz:
3. lépés: fekvőtámasz térdelve:

fekvotamasz terdelve.jpg
Forrás: Paul "Coach" Wade: Fegyencedzés

A feladat végrehajtásánál arra kell figyelned, hogy összekulcsolt lábbal kell végezni a gyakorlatot. Lehetőleg a térdeddel bezárt szög ne változzon attól, hogy a tested leereszted a földig. A mellkasod érje a talajt és próbáld meg úgy visszatolni magad, hogy nem lendületből, hanem 1 másodpercig lent tartod a tested a földön. A gyakorlatot akkor végzed jól, ha viszonylag lassan csinálod (1 másodperces időkorlát) és folyamatosan végzed. Így a kép alapján nem tűnik nehéznek, de mikor előtte megcsinálsz az előző lépésből 3x40-et és még rá kell tenni egy lapáttal, és ebből megcsinálni még 10-et, akkor azt hiszem már meg fogod érezni.

Bemelegítés:

 

2. lépés: Fekvőtámasz előredőlve (haladó) (lásd: előző blog bejegyzés)
3x40 (ismétlések között 1 perces pihenők)


Gyakorlat:

3. lépés: Fekvőtámasz térdelve (kezdő):

Lábemelés
3. lépés: Hajlított lábemelés fekvésben (kezdő): 

labemeles-hasizom3.jpgForrás: Paul "Coach" Wade: Fegyencedzés

A gyakorlat végrehajtása annyiban különbözik a már 2. lépésben szereplő hasonló lábemeléstől, hogy itt most a vádlid és a combod által bezárt szög kb. 45 fok. Ezt meg kell tartani végig. Amit tudok nektek tanácsolni, hogy a a gyakorlat, akkor eredményes, ha a lábadat nem engeded le a talajig és nem lendületből húzod, hanem tényleg megpróbálod befeszítve tartani a hasizmod egészen a sorozat végéig. Ez egy nagyon jó zsírégető gyakorlat. Ha jól csináld, iszonyatosan hozza a hasat. De mint itt is, minden gyakorlat ez is komplex és nemiképp edzi a combfeszítő izmodat is.
 
 

Bemelegítés:

 

2. lépés: Térdemelés fekvésben (haladó)
 
3x35 (ismétlések között 1 perces pihi)

Gyakorlat:

 

3. lépés: Hajlított lábemelés fekvésben (kezdő)
1x10

Utószó:
Az edzés időtartama nem túl hosszú (40-50 perc), de annál intenzívebb! Ettől valóban elfáradsz és az izomfájdalom nem azonnal jelentkezik, hanem valószínűleg másnap. :)
Ha képes vagy ezeket az edzéseket betartani, akkor elviekben mikorra a könyv írja, el fogod érni azt az edzettségi szintet, hogy a saját testedet is képes leszel akár egy kézzel felemelni a levegőbe. :)
Jó pihenést kívánok, ha már túl vagy az edzésen! Ha nem, akkor meg fogj neki és csináld keményen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paulcoachwadefegyencedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr775033112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása