HTML

paulcoachwadefegyencedzes

Friss topikok

Címkék

Fegyencedzés alapok 3.hét/6.edzésnap

2013.01.06. 13:11 fegyencedzés

Fegyencedzés.jpg

2012. december 21. péntek

 

A mai napon is vár ránk egy szintlépés! Engem ezek valahogy nagyon tudnak motiválni, nem szeretem sokáig ugyanazt csinálni, mert a monotonitásnál szerintem nincs rosszabb. Kezdjük is el.

Húzódzkodás:

2. lépés: Vízszintes húzás (kezdő szint):

Húzódzkodás2.jpgItt már kicsit más a helyzet az asztal használatával kapcsolatban. Nem kötelező a fal mellett lennie, de sajnos itt már figyelni kell arra, hogy milyen az asztal. Amint láthatjátok, a fenti képen nyújtott karral sem ér le a háta a "csókának". Nem tudom, hogy ki milyen asztallal rendelkezik otthon, de nekem pl. sajnos leért a hátam és épp ezért kellett kitalálnom egy másik módszert. Kellett egy kicsit agyalnom mire kitaláltam egy jó kis sufni-tunningot itthonra (erről majd képet is prezentálok nektek, csak, hogy legyen min röhöhni a Dallas előtt)! 
Ezen a napon is (mint, ahogy ezen a héten már így volt), az előző heti edzéshez fogunk visszatérni, de csak bemelegítést szintjén.
 

Bemelegítés:

 

2x20 ismétlés (a "Függőleges húzás" múlt heti edzésből)
3x40 ismétlés (a "Függőleges hűzás" múlt heti edzésből)

Gyakorlat:

 

1x10 ismétlés (2. lépés "Vízszintes húzás" gyakorlatból)

Guggolás:

2. lépés: Bicska guggolás (kezdő szint):

guggolás2..jpg

Itt amire szükség van, az egy kb. sípcsont magasságában lévő tárgy (ez bármi lehet, de egy négykézláb takarító anyósnál nincs jobb erre a gyakorlatra).
Pontosan nézzétek meg a kiinduló a helyzetet (ez a börtönben, a "most ejtettem el a szappant a zuhanyzóban" kiinduló helyzet). A lábak nyújtva vannak és vállszélességű terpesz, egyenes hát, és lefelé nézel. A karok nyújtva vannak, de nem erőből feszítve, (ugyanis a képen látható úriember sem feszíti a karját, csak fel van püffedve neki. Talán, ha egy kicsivel több kalciumot inna, akkor nem lenne ilyen) :D :D :D Bocsánat, a komolytalanságért, de ez hozzá tartozik a tanításomhoz.

Bemelegítés:

 

2x25 ismétlés (a "Guggolás gyertyaállásban [tarkóállásban] előző heti gyakorlatból)
3x40 ismétlés (a "Guggolás gyertyaállásban [tarkóállásban] előző heti gyakorlatból)

Gyakorlat:

 

1x10 ismétlés (a 2. lépés: Bicska guggolás kezdő szintű gyakorlatból)

Utószó:
A fejlődés és a haladás valóban lassú lesz, nagyon sok fegyelem és kitartás és motiváció kell hozzá, de higgyétek el, megéri!! Az út a legfontosabb és nem a végcél! - csak, hogy egy klasszikust idézzek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paulcoachwadefegyencedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr725001173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása