HTML

paulcoachwadefegyencedzes

Friss topikok

Címkék

Fegyencedzés alapok 1.hét/2.edzésnap

2013.01.05. 23:43 fegyencedzés

fegyencedzés főcím.jpg

2. nap

Amíg az elején tartok az edzéseimnek ne várjatok tőlem regényeket, mert ennek a blognak pont az lenne a célja, hogy minél rövidebben, tömörebben, de annál érthetőbben és mégis részletesen tüntesse fel az a Fegyencedzés  (általam használt) menetét! 

A könyv szerint - ha mindent pontosan úgy hajtasz végre, ahogy le van írva - akkor mire elérheted a mesterlépést az akár több év is lehet!!! Igen, jól olvastad, több év is lehet! 

2012. december 7. péntek

 

Húzódzkodás:

1.szint: Függőleges húzás

Húzódzkodás1.jpg

Amint láthatod ez egy nagyon egyszerűnek tűnő kis mozdulat sorozat (garantálom, ha jól csinálod, mire a végére érsz, megizzadsz)!

Pihenés a sorozatok és gyakorlatok között: 30 másodperctől 1 percig terjedjen, mert kihűl az izmod!!!
Bemelegítés:
 
1x10 ismétlés
2x20 ismétlés
Gyakorlat:
 

3x40 ismétléssel

 
 
Guggolás:
 
1. szint: Guggolás gyertyaállásban (tarkóállásban)
 
guggolás1..jpg

A gyakorlat végrehajtásánál nagyon figyelj arra, hogy NE A TARKÓDRA HELYEZD A SÚLYT, mert nagyon megterheled a nyakad és úgy a gyakorlat szabálytalanná válik. Próbáld egyesen tartani magadat, ahogy a képen látod! A mozdulatot, mikor csinálod próbálj meg ügyelni az időre és a folyamatosságra:
nyújtott állásban vannak a lábak a gyakorlat elején, majd 1 másodperc alatt leengeded a térded a homlokodra, 1 másodpercig ott tartod, majd megint 1 másodperc alatt vissza a kiinduló helyzetbe, ott megint 1 mp-ig tartod és így tovább stb. 
Ha szabályosan végzed a gyakorlatot, akkor ilyen idő mellett elviekben nem lehetne benne lendület. Viszont, ami tényleg fontos még, hogy a gyakorlatot koncentráltan hajtsd végre! Minél jobban betartod az 1mp-eket és folyamatos a gyakorlat, annál jobban erősít és a végére garantáltan megizzadsz.

Bemelegítés:

1x10
pihenés: 30mp-1perc

2x25
pihenés: 30mp-1perc (a két ismétlés között)

Gyakorlat:

3x50
pihenés: 30mp-1perc (az ismétlések között)

 

Utószó:

Azt hiszem, hogy ma is kellően elfáradtam, de kellemesen fáradtam el! Abban viszont biztos leszek, hogy holnapra lesz olyan izomlázam, hogy csak fókajárásban tudok kimenni a mosdóba is! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paulcoachwadefegyencedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr175000568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása